Adviseur verkeersmanagement Rijkswaterstaat

Binnen de Verkeerscentrale Zuid Nederland van Rijkswaterstaat ben ik ingehuurd als flexibele schil om mee te draaien in het team van de adviseurs verkeersmanagement. De werkzaamheden bestaan uit het voorbereiden en implementeren van verkeersmanagement scenario’s, het samenwerken met de regionale partners en adviseren in grote projecten. Daarnaast beheer ik de verkeerslichten van de regio Zuid Nederland en deel mijn kennis hiervan met de landelijke organisatie.

Regelscenario’s

Bij wegwerkzaamheden worden regelscenario’s ingezet om het verkeersaanbod over het beschikbare wegennet te verdelen. Vanuit de rol als operationeel verkeerskundige zijn regelscenario’s opgesteld. Met behulp van deze regelscenario’s zorgen we ervoor dat de verkeershinder zoveel als mogelijk beperkt blijft.

IVRI’s

Het ontwerpen en configureren van de ImFlow ITS applicaties voor 21 kruispunten op de rondweg van de gemeente Tilburg, inclusief toepassing van vrachtwagenprioriteit. De ITS applicaties zijn met behulp van een Vissim simulatie getoetst op het beleid van de gemeente Tilburg.

Voetgangersapp Tilburg

Samen met de gemeente Tilburg een voetgangersapp bedacht en daarvoor de eisen en wensen uitgewerkt. Op basis daarvan is de voetgangersapp ontwikkeld, waardoor voetgangers langer groen krijgen indien zij dit nodig hebben. Een uniek project met zowel nationaal als internationaal een primeur.

Omleidingsroutes

Bij ongevallen komt het helaas voor dat snelwegen afgesloten moeten worden voor het verkeer. Voor het gebied West-Brabant, van Tilburg tot Zeeland, zijn hiervoor omleidingen bedacht en uitgewerkt in omleidingsbladen.

Verkeerscoördinator EK Triathlon

Tijdens het hemelvaartweekend vond het EK triathlon plaats in de gemeente Weert. Aanvullend werden diverse evenementen in de binnenstad georganiseerd. Van Leijsen Verkeersmanagement is gedurende het gehele weekend ingezet als verkeerscoördinator. Hierbij is de parkeercapaciteit gemonitord, zijn verkeersregelaars aangestuurd en werd intensief samengewerkt met de organisatie en hulpdiensten.